Jadłospis 15.02.2024


15.2.2024 CZWARTEK

Dieta ogólna:

Śniadanie: chleb pszenny 100g (GLUTEN)

ryż na mleku 300g (MLEKO)

papryka 30g

konserwa mięsna 100g

margaryna 10g (MLEKO)

inka na wodzie 250ml

Obiad: grzybowa 350g (GLUTEN,SELER, JARZYNKA- GLUTAMINIAN SODU)

chleb pszenny 100g (GLUTEN)

fasolka po bretońsku 300g (GLUTEN,JARZYNKA- GLUTAMINIAN SODU)

kompot 250g

Kolacja: chleb pszenny 100g, (GLUTEN)

chleb razowy 50g, (GLUTEN)

sałatka jarzynowa 100g, (MLEKO,JAJKA,GORCZYCA)

margaryna 10g (MLEKO)

herbata z cytryną 250g

Posiłek nocny: pomarańcza 100g


Dieta lekkostrawna:

Śniadanie: bułka grahamka 100g (GLUTEN)

ryż na mleku 300g (MLEKO)

papryka 30g

konserwa mięsna 100g

margaryna 10g (MLEKO)

inka na wodzie 250ml

Obiad: grzybowa 350g (GLUTEN,SELER, JARZYNKA- GLUTAMINIAN SODU)

chleb pszenny 100g (GLUTEN)

risotto z mięsem 250g (JARZYNKA- GLUTAMINIAN SODU)

kompot 250g

Kolacja: bułka grahamka 150g (GLUTEN)

sałatka jarzynowa 100g, (MLEKO,JAJKA,GORCZYCA)

margaryna 10g (MLEKO)

herbata z cytryną 250g

Posiłek nocny: pomarańcza 100g


Dieta cukrzycowa:

Śniadanie: bułka grahamka 100g (GLUTEN)

ryż na mleku 300g (MLEKO)

papryka 30g

konserwa mięsna 100g

margaryna 10g (MLEKO)

inka na wodzie 250ml

Obiad: grzybowa 350g (GLUTEN,SELER, JARZYNKA- GLUTAMINIAN SODU)

chleb razowy 100g (GLUTEN)

risotto z mięsem 250g (JARZYNKA- GLUTAMINIAN SODU)

kompot 250g

Kolacja: bułka grahamka 150g (GLUTEN)

sałatka jarzynowa 100g, (MLEKO,JAJKA,GORCZYCA)

margaryna 10g (MLEKO)

herbata z cytryną 250g

Posiłek nocny: pomarańcza 100g



Wartości energetyczne:

Dieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowa
Wartość energetyczna- 3195kcal
Tłuszcze-89,4g
kwasy tłuszczowe 145,9g
Węglowodany 528,7-g
cukry-75g
Białka-114,5g
Sól-7,9g
Błonnik-54,6g
Wartość energetyczna-3117kcal
Tłuszcze-79,1g
kwasy tłuszczowe-136,1g
Węglowodany-531,4g
cukry-76,9g
Białka-101,2g
Sól-7,8g
Błonnik-41,4g
Wartość energetyczna-3029kcal
Tłuszcze-79,5g
kwasy tłuszczowe-136,3g
Węglowodany-506,8g
cukry-59,5g
Białka-103,4g
Sól-7,9g
Błonnik-41g

Odsłony: 53

Skip to content